Onderhoud elektrische auto

Rijdt u elektrisch of met een plug-in hybride? Laat uw auto dan onderhouden door de elektrische voertuigen specialist Autoprofijt Snijder!

Onderhoud aan uw hybride of elektrische voertuig

Onderhoud aan een hybride of elektrische voertuig gaat anders in zijn werk dan bij een brandstof auto. Bij een brandstof auto worden er filters en vloeistoffen vervangen en zijn er reparaties aan mechanische onderdelen. Een elektrische voertuig heeft deze onderdelen niet waardoor er ander onderhoud benodigd is. Wat bij een elektrische voertuig voornamelijk belangrijk is, zijn zaken als de accu, de remvoering en het koelsysteem. Deze componenten dienen periodiek gecontroleerd te worden. Rijdt u compleet elektrisch? Dan moet ook de software geregeld bijgewerkt worden.

Elektrische componenten in uw auto

Accu

Zonder een goed werkende accu, rijdt uw auto niet. Daarom is het belangrijk dat u de accu geregeld laat controleren. Bij een controle wordt uw accu nagekeken op kapotte cellen, de lader en de warmteontwikkeling bij het laden en ontladen.

Remvoering

De elektromotor van uw auto wekt regeneratieve energie. De weerstand die ontstaat, vertraagt de auto. Hierdoor gebruikt u de remschijven van uw auto minder en loopt u het risico dat deze na verloop van tijd niet optimaal meer functioneren. Mocht er zich een noodsituatie voordoen, dan is het belangrijk dat u goed kunt remmen. Daarom controleren wij tijdens een onderhoudsbeurt ook uw remmen.

Systeem koeling

De componenten in uw auto moeten worden gekoeld. Daarom zit er een koelsysteem in uw auto. Door teveel warmte kan er naast hoge reparatiekosten, brand ontstaan! Gevaarlijk voor u en uw medepassagiers. Daarom wordt ook uw koelsysteem gecontroleerd.

Autoprofijt Snijder is specialist

Om onderhoud aan uw hybride of elektrische voertuig uit te voeren, is er veel kennis noodzakelijk. Er is namelijk hoogspanning aanwezig, waardoor onderhoud niet zonder risico is. De specialisten van Autoprofijt Snijder worden ieder bijgeschoold in de nieuwste technieken en ontwikkelingen. Naast kennis beschikken wij over de juiste apparatuur! Uw hybride of elektrische voertuig laten onderhouden door de specialist? Maak dan snel een afspraak in onze online planner.

Maak een afspraak